Viktiga telefonnummer

Hem 

Viktiga telefonnummer och Andra hjälp- och stödorganisationer.

Här hittar Du informationer och Telefon numer till Hjälp- och Stödorganisationer.

112 NÖDNUMRET.  Ska användas vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. En nödsituation är när du snabbt behöver hjälp från ambulans, räddningstjänst, polis, flyg-, sjö-, fjällräddning, jourhavande präst eller giftinformation.
112 För tal- och hörselskadade.    För dig som är döv, tal- eller hörselskadad.
113 13 Är Sveriges nationella informationsnummer.
11414 För alla ärenden som inte handlar om pågående eller nyligen inträffade brott och händelser. Det är öppet dygnet runt, alla dagar under året.
1177 Om du eller någon anhörig blivit sjuk och behöver rådgöra med en sjuksköterska eller om du vill få hjälp med att hitta rätt i vården. Du kan själv läsa om t.ex. sjukdomar, läkemedel och behandlingar på 1177.se
Jourhavande präst. Externa länkar www.facebook.com/svenskakyrkan https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast
BRIS Är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation som bistår barn som far illa och är en länk mellan barn, vuxna och samhälle. BRIS nås alla dagar klockan 14-21 via telefon 116 111 för barn, samt 077-150 50 50 för vuxna om barn eller via chatt och forum. 
Brottsofferjourernas Telefoncentral 0200-21 20 19 är brottsofferjourernas nationella hjälptelefon dit man kan ringa kontorstid. Alla brottsoffer, deras anhöriga och vittnen får stöd, råd och hjälp – om så önskas blir den hjälpsökande kontaktad av den lokala jourens stödpersoner för vidare personlig hjälp.
För att få hjälp på andra språk än svenska, klicka här.
Civilförsvarsförbundet arbetar inom området skydd, säkerhet, trygghet och överlevnad. Genom korta kurser till allmänheten för de ut kunskaper om hur man klarar till exempel nödsituationer utomhus, längre elavbrott, förorenat dricksvatten eller längre tids isolering.
DinSäkerhet.se är en webbplats om risker och säkerhet och riktar sig till privatpersoner. Webbplatsen ger tips på hur olyckor och skador i hem- och fritidsmiljö kan förebyggas. Webbplatsen ger också redskap för att kunna agera på rätt sätt när olyckan eller krisen är framme.
Elsäkerhetsverket arbetar för att förebygga att människor och egendom skadas av el.
Giftinformationscentralen. Svarar på frågor om akuta förgiftningar dygnet runt, året runt. Nås vid akuta förgiftningar via 112 och i mindre akuta fall eller rådgivning på 010-456 67 00.
Kollegahjälpen är ett nätverk av åkeriföretagare och lastbilsförare som ställer upp för att hjälpa lastbilsförare som har varit inblandade i en trafikolycka eller ett rån att bearbeta sina upplevelser och kunna gå vidare i livet. När olyckan har varit framme – ring Kollegahjälpen på 020-59 60 00.
Till Datainspektionens kränkt.se kan man vända sig om man känner att man blivit oschysst behandlad på Internet. Sidan ger enkla och kortfattade råd om vad du kan göra för att lösa problemet.
Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Deras uppgift är att lyssna, ge dig professionellt stöd och upplysa om var du kan få hjälp. De har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym. Du ringer Kvinnofridslinjen gratis på 020-50 50 50 och ditt samtal syns inte på telefonräkningen.
Mind – Självmordslinjen. Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stödjer människor i kris. De driver självmordslinjen för personer som inte längre vill leva och de sprider kunskap om psykisk ohälsa och självmord.
Missing People Sweden är en ideell organisation som publicerar efterlysningar samt samordnar och genomför skallgångar av försvunna personer i Sverige. Missing People har ett nära samarbete med anhöriga och Polisen och tar alltid poliskontakt innan en efterlysning med MPS som avsändare görs. Journummer 031-760 90 60 vid försvinnanden och akuta ärenden dygnet runt.
SIOS består av frivilliga sammanslutningar av erkända och icke erkända etniska minoritetsorganisationer som i samarbete med alla demokratiska krafter i Sverige vill verka för ett mångkulturellt samhälle.
Sjöräddningssällskapet viktigaste uppgift är att rädda liv runt Sveriges kuster och Vänern, Vättern, Mälaren och Hjälmaren. SSRS har 67 sjöräddningsstationer med över 190 räddningsbåtar och ca 2000 frivilliga sjöräddare beredda att rycka ut, dygnet runt året om.
Svenska Livräddningssällskapet, SLS, strävar efter att ge alla en ökad kunskap i simning och livräddning för att därigenom uppnå en ökad säkerhet och livskvalitet.
Svenska Röda Korset. är en världsomspännande organisation som arbetar med humanitärt hjälparbete. I Sverige utgör Röda Korset ett komplement till samhällets övriga skyddsnät.
Tjejjouren.se samlar Sveriges alla tjej-, trans- och ungdomsjourer (oavsett riksorganisation) för att det ska vara lättare för stödsökande att hitta någon att prata med. Tjejjouren.se riktar sig främst till yngre målgrupper. Det är en verksamhet som drivs av Roks och Unizon.
Tryggare Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden NGO (non govern­mental organiza­tion) som drivs i form av en allmän­nyttig stiftelse av folk­rörelse­karaktär. Syftet är att för­bättra situa­­tion­en för dem som drabbas av brott. En viktig del i detta arbete är att till­säkra att brotts­drabb­ade får sina grund­lägg­ande mänsk­liga rättig­heter till­go­do­sedda för att på så sätt stärka dem så att de kan undvika att hamna i en offerroll.
RFSL Stödmottagning – för hbtqi-personer utsatta för trakasserier, hot och våld. Telefon: 020-34 13 16 Mail: stod@rfsl.se 

Hem